fjällförberedelse
nu väntar fjällen på att vi kommer. ett resesällskap på 11 gör att fjällmenyn blir mättande. som traditionen kräver gör vi alla lite mat hemma och tar med i frysväskan. det gör att man kan slöa i bastun efter en dag i backen medan maten värms i gryta eller ugn. min lott föll på köttfärssås.
sedan blev det lite bakverk.
* hagaprinsessornas bruna bröd
* ulrikas lingonrutor
* eilas chokladtårta (ska dekoreras med marsipankycklingar)
sedan blev det lite bakverk.
* hagaprinsessornas bruna bröd
* ulrikas lingonrutor
* eilas chokladtårta (ska dekoreras med marsipankycklingar)
sönda' middag
kinainspirerad gryta
400g fläskkött
1gul paparika
1röd paprika
1 gul lök
1msk aprikosmarmelad
3msk jordnötssmör
1/2 tsk sambaolek
några olika melonsorter
salt och peppar
stimla köttet och bryn det , krydda med salt och peppar
strimla grönsakerna och låt det steka med köttet några minuter
rör ner aprikosmarmeladen, jordnötssmöret och sambaolek
låt allt bli varmt
servera med kokt ris och olika melonsorter
tevlig söndag
400g fläskkött
1gul paparika
1röd paprika
1 gul lök
1msk aprikosmarmelad
3msk jordnötssmör
1/2 tsk sambaolek
några olika melonsorter
salt och peppar
stimla köttet och bryn det , krydda med salt och peppar
strimla grönsakerna och låt det steka med köttet några minuter
rör ner aprikosmarmeladen, jordnötssmöret och sambaolek
låt allt bli varmt
servera med kokt ris och olika melonsorter
tevlig söndag