frukostbrickan
en söndagsmorgon ska innehålla gott kaffe, juice och nybakat bröd.
FRUKOSTBRÖD 3st
rör ut 50g jäst med 5dl ljummet vatten
rör ner 2msk olja, 2tsk socker, 1,5tsk salt
arbeta in ca 1,2l vetemjöl ( 2dl mjöl kan bytas ut mot 1dl vetegroddar och 1dl grovt rågmjöl)
jäs i 20 minuter
knåda degen och dela i tre bitar, forma varje bit till en kaka
nagga och jäs i 30 minuter
grädda i 15 minuter i 225C mitt i ugnen
pensla kakorna med hett vatten när dom tas ut ur ugnen

FRUKOSTBRÖD 3st
rör ut 50g jäst med 5dl ljummet vatten
rör ner 2msk olja, 2tsk socker, 1,5tsk salt
arbeta in ca 1,2l vetemjöl ( 2dl mjöl kan bytas ut mot 1dl vetegroddar och 1dl grovt rågmjöl)
jäs i 20 minuter
knåda degen och dela i tre bitar, forma varje bit till en kaka
nagga och jäs i 30 minuter
grädda i 15 minuter i 225C mitt i ugnen
pensla kakorna med hett vatten när dom tas ut ur ugnen


Kommentarer
Postat av: ida
UNDERBART BITTE! WOW!
Postat av: Annapanna
Oh tänkt om vi kunde komma ihåg receptet till de där jättelätta bröden med havregryn i. Fick receptet av dig när jag bodde i Huddinge men det är borta. De var så goda o lätta. Bakade typ varannan dag. Man behövde inte krångla med jästen heller, smulade den bara rakt i smeten.
Trackback